Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Schaaksimultaan

In de meivakantie hebben we voor de jeugd traditioneel speciaalschaak, zoals weggeefschaak doorgeefschaak of nog weer een andere vorm.

Dit keer, op donderdagavond 2 mei, een wel heel bijzondere speciaalschaak. Op initiatief van Anders Bartels spelen onze internationaal meesters Barry Brink en Pieter Hopman  simultaan tegen onze jeugd. Vinden de ouders het leuk om mee te doen, dan kan dat zolang er plaats is, vol is vol en de jeugd heeft altijd voorrang.

De meeste van onze jeugdspelers weten het al wel, maar voor wie het nog niet weet; wat is een simultaan?:

De speeltafels worden in een kring opgesteld. De simultaanspeler loopt langs de borden en doet aan ieder bord een zet. De tegenstanders krijgen per zet precies zo veel bedenktijd als de simultaanspeler nodig heeft om de kring rond te lopen. Als de simultaanspeler bij een bord aankomt, moet de tegenstander direct zijn zet uitvoeren, waarna de simultaanspeler een tegenzet doet en doorloopt naar het volgende bord.

Ben je snel (voor 19.30uur)  klaar dan zet je de stukken weer op en starten je een nieuwe partij.

Hoe meer er mee doen, hoe moeilijker we het Barry en Pieter gaan maken, dus KOM!!

Partijen die nog om 20.15u bezig zijn worden van de grote zaal verplaatst naar de centrale hal omdat dan de senioren playoff competitie start.

Delen