Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Lange slotavond Jeugd.

Lange slotavond Jeugd.

Het jeugd schaakseizoen is weer gezellig en feestelijk afgesloten.

Met dank aan de hulp van de vele ouders bij het bakken begon de avond weer traditioneel met het gezamenlijk pannenkoeken eten. Een goed begin voor zo’n laatste avond.

Daarna volgde de laatste 2 ronden van de zomercompetitie. Daarbij bleef het spannend tot de laatste minuut. De winnaars van deze competitie waren: groep 3: Vince van Ingen; groep 2: Sjors Elzinga en groep 1 werd met overmacht (8 uit 8) gewonnen door Vladimir Bartels.

De schaakstukken konden in de doos en wat volgde waren de uitreiking van de diploma’s. We hebben het afgelopen jaar weer veel bijgeleerd en was het werkboek volledig afgewerkt dan volgde het examen. Zo zijn er 19 diploma’s uitgereikt van het stappenplan en van chessity 14 stuks.

En dan natuurlijk de bekeruitreiking: Om te beginnen met de sportiviteitprijs. Dat is natuurlijk moeilijk meetbaar maar in het vooroverleg met alle trainers waren we daar unaniem in, die moest dit jaar naar Nathan van Rijs. Nathan is altijd correct, blijft vriendelijk, ook als het een keer wat minder gaat achter het bord, bereidwillig om altijd even mee te helpen, kortom een voorbeeld voor iedereen.

De aanmoedigingsprijs was voor Ticho Lim. Ons een na jongste lid die een enorme inzet heeft en ook al presteert. Bij de PK van de NHSB heeft hij zich bij voorbeeld al kunnen plaatsen voor het NK. Maar ook zijn deelname aan de GP toernooien leverde al de nodige prijzen op. Vooral zo doorgaan is onze boodschap met deze prijs.

De bekers van de Zomercompetitie werden uitgereikt aan de eerder genoemde winnaars.

Tot slot de bekers voor de keizercompetitie;

Groep 3; 1e plaatst Gijs Veldt ( ons jongste lid), 2e Simge Milli en 3e Julen Gonzalez Wilson.

Groep 2; 1e plaats Dima Ambags, 2e Maren Veldt en 3e Thijmen Dijkman

Groep 1; 1e plaats Romayn Brandsma en daarmee de jeugdkampioen van 208-2019, 2e plaats Dennis Jansma en 3e Barrie Romijn.

Voor iedereen die buiten de prijzen viel was er nog een mooie herinneringsmedaille aan dit mooie schaakseizoen 2018-2019.

Dan zou je denken dat de prijsuitreiking er op zou zitten maar zover was het nog niet. Met dank aan onze sponsor Ton Huisman was er voor alle spelers en begeleiders nog een prachtige Hortensia. (natuurlijk ook voor de ouders die het iedere week maar weer moeten opbrengen om op tijd hun kind op schaken te krijgen). 

Iedereen een hele fijne vakantie en ik hoop jullie weer allemaal gezond terug te zien op donderdag 5 september als we weer van start gaan met het nieuwe seizoen.

Zit dan de avond er echt helemaal op? NEE, er waren nog jeugdspelers die na al deze activiteit nog volop aan de slag moesten in de playoff competitie bij de senioren. De invloed van de junioren (en hun trainers) aan deze competitie was dit jaar wel heel nadrukkelijk.

In groep 1 ging de eindoverwinning naar Sandro Gaeta (net geen jeugdlid meer maar voor mij voelt het nog wel zo) en voor Vladimir Bartels was er de 3plaats In groep 2 vocht Dennis aan het einde van de avond tegen de slaap in zijn partij tegen Ties Wijnen maar wist wel te winnen waardoor hij 1e in deze groep werd. Groep 6 werd gewonnen door Barrie Romijn.

Met al deze prachtige prestaties liep er op het eind van de avond een “apetrotse”jeugdleider rond. Valt er een dag later ook nog eens de schaakmagazine op de mat met een mooi artikel over Romayn. Wat een prachtig seizoen!!

Delen