Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

KNSB Jeugdteam scoort 50% op 3e wedstrijddag

Ons KNSB jeugdteam heeft zaterdag 10 november wederom een prima resultaat behaalt in de Meesterklasse C waardoor het resultaat van vorig jaar (6 punten) al is geëvenaard. Klasse!

De eerste wedstrijd speelde wij tegen het sterke Leiderdorp welke 5 posities hoger stond met 1 punt meer (blijft toch raar die Zwitserse indeling) en op 3 borden overrated was. Thijs Schols speelde goed maar liet zijn paard liet insluiten en dit verlies kon hij niet meer goed maken.  Tim van Rijs maakte er een lange goede partij van maar kreeg een koningsaanval tegen zich welke hij niet kon verdedigen. Dennis Jansma was de derde speler die klaar was na een prachtige partij welke hij in het pionnen eindspel verloor. Vladimir Bartels kwam in een eindspel terecht met toren, loper en 4 pionnen, zijn tegenstander kon zijn koning activeren waardoor ons team met 0-4 verloor. Een kleine deceptie omdat er zeker kansen op een gelijkspel

De tweede wedstrijd tegen RSR Ivoren Toren (net als ons 4 punten). Dit was echt een wedstrijd zoals je weinig ziet. Vladimir, Thijs en Tim waren binnen het half uur klaar met een mooie overwinning. De hele zaal keek op van de lege borden en diverse spelers en teamleiders kwamen kijken wat gebeurt daar. Dennis speelde iets langer (uurtje) omdat zijn tegenstander maar niet wilde opgeven. 4-0 voor Purmerend!

Nog 1 wedstrijddag te gaan maar we kunnen nu al trots zijn op onze jeugd.  Vergeet niet dat 50% van het team nog uit D spelers bestaat.

 

Delen