♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Warm weerzien met jeugdschakers uit Wachtebeke (B)

De vriendschappelijke wedstrijd jeugd Purmerend – Wachtebeke (B) was een geslaagd weerzien.
Een totaal overzicht van de uitslagen

Onze zuiderburen brachten een tegenbezoek na ons geslaagde bezoek afgelopen juni bij hun. Het werd een warm weerzien met wederzijds respect voor elkaar.  Bij ons bezoek kregen we als team een nederlaag te verduren en met het persoonlijke snelschaaktoernooi wisten we een  eerste en een tweede plaats te veroveren. Hoe zou deze confrontatie verlopen nu onze sterke spelers Romayn en Vladimir niet aanwezig konden zijn ivm Hutton verplichtingen?  Gelukkig konden we over sterke invallers beschikken en ontwikkeld onze jeugd zich zienderogen. Met een gezonde spanning gingen we de confrontatie aan.

De ontmoeting bestond uit een  dubbele ronde in teamverband en aansluitend een snelschaaktoernooi over 7 ronden.

p-w-teamwedstrjid-2 p-w-teamwedstrjid-1 p-w-teamwedstrjid-3

Het eerste deel wist Purmerend dus met 13½ – 6½ overtuigend te winnen.

Het vervolg was het snelschaaktoernooi. Een spannende strijd waarbij bij het ingaan van de laatste, 7e, ronde nog 7 kanshebber waren voor de eindzege. van de 7 waren dat 3 Purmerendse schakers en 4 van Wachtebeke. Als eerst in de 7e ronde was Sandro klaar met zijn partij. Hij speelde in de laatste ronde tegen de kopman van Wachtebeke en won verrassend snel. Ook Sven won zijn partij en als toetje wist ook Lasse zijn partij te winnen. Voor Lasse was dat een mooie revanche tegen Kylian Ooms, de verliespartij in België stond nog  op zijn netvlies gebrand.

Conclusie van deze geweldige laatste ronde was dat het een Purmerends gekleurd podium werd bij de prijsuitreiking. 1. Sven 2. Sandro en 3. Lasse.

p-w-1e-plaats-sven p-w-2e-plaats-sandro p-w-3e-plaats-lasse

We wensen onze gasten veel succes bij het GP toernooi van Amstelveen waar zij zondag naar toegaan en ook kijken wij alweer uit naar ons bezoek aan Wachtebeke wat waarschijnlijk weer gaat plaatsvinden medio mei/juni 2017.  Tot dan!!