Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

It giet oan!

Vandaag werd bekend dat Tata Chess Amateurs straks in januari 2022 door gaat met plaats voor 70% van het normale aantal deelnemers. Inschrijven kan vanaf komende maandag 1 november.

Amateurs en bezoekers

“Het is bijzonder verheugend dat we de komende editie ook weer amateurtoernooien kunnen organiseren en bezoekers mogen toelaten”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “De mix van amateurs en grootmeesters die samen in de Moriaan hun partijen spelen is uniek in de wereld en creëert een heel bijzondere sfeer. Ik weet zeker dat schaakliefhebbers van over de hele wereld erg blij zijn met dit nieuws.”

Inschrijven amateurs

De inschrijving voor de amateurtoernooien van het Tata Steel Chess Tournament start op 1 november via de website van het toernooi: www.tatasteelchess.com. Op basis van de regels van de Schaakbond en NOC-NSF is besloten om 70% van het aantal amateurs van voor de corona-uitbraak toe te laten tot het Tata Steel Chess Tournament 2022. Daardoor kan er meer ruimte worden gecreëerd om op gepaste afstand tussen de tafels door te kunnen lopen. Zowel voor de Weekendvierkamp, de Dagvierkamp en de Tienkamp geldt dat er plaats is voor maximaal 466 deelnemers. Spelers en bezoekers worden toegelaten op vertoon van de Corona Check App of een negatief testbewijs (PCR-test). Er geldt geen mondkapjesplicht. Wel is er een aparte in- en uitgang voor de grootmeesters uit de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers.

Lees HIER het hele artikel.

Delen