Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Een mooie prestatie van Katharina in het NJSK 2021

.

Na een spannende strijd in de laatste ronde, waarbij de resultaten van de koplopers elkaar niet veel ontliepen en waarbij Katharina Ricken prachtig stand hield in de laatste partij, is zij geëindigd op een eervolle tweede plaats met 5 punten uit 7 partijen. Uiteraard zijn  we als Purmerendse schakers daar erg blij mee; het zet onze schaakvereniging ook een beetje in het zonnetje.

Cato de Zoeten werd winnares van de groep Meisjes A&B en tevens winnares in de A-categorie (t/m 18 jaar) met 5,5 punten uit 7 partijen. Proficiat voor die prestatie vanuit Purmerend.
Een spannende race tussen Katharina en Cato met een ToernooiPRestatie TPR van respectievelijk 1824 en 1825 waren, dus hun prestaties in deze groep lagen wel heel dicht bij elkaar.

Rolinde den Heijer viel op omdat zij met een relatief lage Elo van 1483 toch 4 uit 7 scoorde hetgeen haar een vierde plaats opleverde en een TPR  van 1756. Klaarblijkelijk een schaakster met een sterk stijgende Elo rating. Houd haar in de gaten.

Jule Cordes  speelde in de laatste ronde tegen Katharina en bereikte remise waarbij zij steeds een iets betere positie had. Zij eindigde op de derde plaats en werd tevens winnares in de B-categorie (t/m 16 jaar).

Hieronder de eindstand van het Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschap 2021 Meisjes A&B:

Op de website van het NJSK is detail informatie te vinden zoals de partijen, rondeverslagen en foto’s van het toernooi.